-M-am enervat, spune Dani.
- Mai intai am facut cozonaci, ajutata de Mircea. Baiatul a tocat nuca, a taiat rahatul, a intins umpluturile, a supervizat tot si a gustat tot.
Am descoperit aceasta carticica, foarte interesanta, dupa ce am cunoscut-o pe una dintre autoarele ei, adica pe Carmen Ionita. O persoana cu adevarat interesanta, placuta, sensibila si mai ales foarte creativa. O persoana care lucreaza cu copiii de gradinita, fiind psiholog dar si educator in acelasi timp. O persoana care povesteste minunat.
Mircea este foarte atent la cum se impart lucrurile in casa, mai ales dulciurile. Tata il mai pacaleste si-i spune ca o sa-i manance ciocolata. Evident Mircea riposteaza:
A fost postat pe Facebook si l-am incercat. Dani si Mircea au fost foarte incantati pentru ca tine de creativitate, desen, imaginatie.
Vine toamna fluturand
Am cumparat din Cora cu doar 5 lei fiecare, un set dinozaur si unul pistol . Dinozaurul pentru Dani si pistolul pentru Mircea. Cu ocazia asta i-am invatat sistemul osos, cu oasele mari si cele mici. Vor vedea unul in marime naturala cand vom ajunge la Antipa.
Capsuna
Am postat acum o luna si ceva informatii despre taberele organizate de C4c in colaborare cu FSE, guvernul Romaniei si altii, aici. Am mai postat si cateva anunturi si pe Facebook.Din pacate nu au fost prea multi beneficiari, poate si datorita faptului ca era necesara
Am descoperit un nou blog, mai bine spus el m-a descoperit pe mine. Este vorba de euluptcuautismul-tupotisamajuti.blogspot.com.
Tot mai multe statusuri si anunturi legate de taberele pentru copiii cu dizabilitati.
Pentru al treilea an consecutiv, la iniţiativa Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale şi Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism organizează evenimentul BUCUREŞTI - CARTIER DE VARĂ, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 5 şi Primăria Sectorului 6 prin Centrul Cultural European.
Info de pe arcub
Circul Las Vegas a poposit cu toate animalele sale, cu clovnul Sandu(?)- sau n-am inteles eu prea bine numele lui, acrobatii si decorurile lor, vis-a-vis de Parcul Moghioros.
Buni a primit 2 bilete gratuite pentru copii, in timp ce-si facea cumparaturile in Kaufland, asa ca ieri seara, ne-am infiintat la circ. Noi adultii am platit biletele, adica 30 lei la tribune, cei care doreau sa vada spectacolul din loja, o puteau face pentru 35 lei.
Spectacolele au loc zilnic, la ora 19, iar duminica sunt doua spectacole, de la 16 si de la 19.Pentru cei care nu primesc bilete gratuite, preturile sunt urmatoarele: adulti 30 sau 35 lei(loja) iar pentru copii-20 lei.
Circul a fost aproape plin, foarte multi copii, incepand de la 1 an.Ne-am asezat intr-o parte, departe de boxe, si reflectoare( ne-am invatat lectia anul trecut). M-a cam deranjat, si pe Dani la fel, jocul de lumini, care te zapacea si distragea.
Lui Mircea i-a placut clovnul care a cantat la clopotei, sticle, manusi cu fluiere, trompeta si saxofon. Dar cel mai mult i-a placut gluma cu cosul de gunoi.
Lui Dani i-au placut caii, foarte frumosi, serpii si crocodilul. A vrut chiar sa intre in arena, in timpul pauzei, sa vada mai bine sarpele boa si poneii. Era fascinat de rumegusul si talasul din arena.
Au fost destule animale, lucru care le-a placut mult copiilor, inclusiv lama, camila, soparle, crocodili, serpi, cai.
Mie sincer mi-a placut farsa facuta unui baiat din public. Merita vazuta. Interesant a fost si numarul de iluzionism. Bunica a fost fascinata de iluzionism.
Evident, Mircea a vizitat toaleta, e deja un ritual pentru el sa vada acest loc oriunde am merge.
Daca ar fi sa fac o comparatie, Circul Orlando a fost mai bun, dar si Circul Las Vegas a avut momentele lui. Am gasit cateva comentarii, nu tocmai favorabile, pe un forum, asta dupa ce am mers la circ, dar pentru copii totul este altfel, vad diferit lucrurile. Daca lor le place, asta este tot ceea ce conteaza.
Copiii au mai mers anul acesta si la Circul Globus, cu gradinita, unde au vazut animalele, si au fost impresionati.
Asteptam urmatoarele circuri ambulante.
Asociaţia C4C – Communication for Community implementează prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni”, proiectul “Să redescoperim şcoala” al cărui scop este sprijinirea integrării sociale pe termen lung a tinerilor cu dizabilităţi şi a celor cu probleme de adaptare la programul şcolar.
In consecinta, în perioada 3 iulie – 15 septembrie 2011, aceasta asociatie organizeaza tabere gratuite la munte, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani având una dintre următoarele dizabilităţi: auditive, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală (autism) şi diabet. Fiecare copil va fi insotit de un parinte, care va beneficia si el de gratuitate.
Redau mai jos indemnul adresat de C4C:
Pentru a reuşi să aducem în tabere cât mai mulţi copii, avem nevoie de ajutorul tău! Implică-te activ în echipa noastră tânără şi entuziastă! Investeşte timp, energie şi dăruire pentru cei care au nevoie de tine!
În schimb, dobândeşti experienţă colaborând cu o organizaţie non-guvernamentală puternică, ai şansa de a-ţi echivala activitatea de practică pentru facultate şi satisfacţia de a ajuta tineri care au nevoie de tine.
Ia parte şi tu la Anul European al Voluntariatului 2011!
Contactează-ne telefonic (0737877178 – Irina) sau prin e-mail (irina.raduta@c4c.ro) şi devii membru al echipei noastre!
Info preluate de pe site C4C
Am imprumutat o bicicleta pe marimea lui, de la prietena lui, Selin, si de 3 zile ne tot distram cu ea pe strada.
In prima zi, l-am tinut de ghidon si am mers cam 15 minute, a doua zi am mers mai mult si de data asta il tineam doar de brat, putin. Apoi am facut pauza o zi, pentru ca a plouat cam tare, dar azi ne-am aventurat din nou si a reusit.
Am preferat sa nu-i pun roti ajutatoare, pentru a nu prelungi inutil antrenamentul. L-am motivat destul de simplu, i-am propus sa mearga singur un metru, ceea ce a reusit fara probleme, chiar din a doua zi. Evident si laude si jeleuri.
Azi a cerut singur sa mearga 2 metri si a reusit din nou. A prins curaj si a incercat sa atinga 3 metri de mers singur, si a ajuns, fara sa-si dea seama, sa mearga toata strada.
Am mers la Selin, sa-i arate ce stie. Sincera sa fiu am crezut ca va dura mai mult sa invete, pentru ca acum 3 ani m-am chinuit foarte mult sa-l fac sa mearga cu tricicleta, si am reusit performanta asta dupa incercari de 2 veri.Am scris atunci aici.
Inca nu e foarte sigur cu luarea curbelor. Opritul l-a invatat rapid, cu picioarele pe jos, chiar si franatul. E mai greu cu pornitul, adica tinerea echilibrului la pornire. Si inca nu are curaj sa se aventureze, vrea sa ma stie aproape de el, eu mergand paralel cu el.
In concluzie, inca o reusita, de care suntem mandri cu totii.
Tata i-a speriat pe baieti si le-a zis ca in beciul casei noastre este un trol, un monstru.
Dani a inceput deja sa fie curios, sa-si inchipuie cum arata acest trol. Tata le-a spus ca acest trol are o bata. Si Dani a inceput sa-mi povesteasca:
- Trolul din beci are 4 kilograme.
- E foarte infricosator, are o ureche rupta, pentru ca s-a dus la Nero( cainele nostru) si a fost muscat rau. De aceea s-a ascuns la noi in beci.
-Trolul are 6 kilometri si mai are si o bata.
-Este legat cu un lant lung, legat de perete, care ajunge pana la usa, nu mai mult.
-Are 5 degete la maini si la picioare, are gheare si blana peste tot, si mai are si ochi rosii.
Din data de 30 mai si pana pe 26 iunie, in parcul Moghiros, Teatrul Tandarica a oferit reprezentatii in cortul lor albastru, in cadrul programului Teatru Itinerant.
Cum pe majoritatea le vazusem deja, am optat pentru Lampa lui Aladin. Si sincera sa fiu mi s-a parut foarte reusita, aceasta combinatie de actori, proiectii animate si marionete.
Dani si Mircea au fost foarte incantati si au stat nemiscati cat a durat piesa.Pana sa inceapa reprezentatia, Dani s-a aventurat sa vorbeasca cu un bunic, iar eu stateam si ascultam cu cata nonsalanta ii explica cum am mai fost la teatru, ca buni s-a dus la cumparaturi si de asta nu a putut veni si ea.
Am nimerit intr-un grup de prichindei, de gradinita, neastamparati, care-si miscau piciorusele mereu.
Mi-as fi dorit sa ajungem de mai multe ori, dar am avut multe examene. Am impresia ca teatrul se va muta in Parcul IOR, restul verii. Poate ajungem si pe acolo.
Oricum, baietii s-au balacit tot timpul in piscina, au mancat inghetata si s-au jucat pe calculator niste jocuri foarte complicate cu Tom si Jerry, de constructie, de rapiditate, de orientare in spatiu.
De abia astept sa mergem la mare, in tabara, la sfarsitul lunii iulie, nu mai am rabdare.
Sambata trecuta am ajuns si noi, dupa mult timp, la cursul de pictura, unde am avut parte de o surpriza placuta: vizita celor doua doamne din America, specialiste in art terapie.
Au fost cam 7 copii si parintii lor, si toti au avut parte de distractie si sfaturi binevenite. Doamnele vorbeau putin romana, dar am reusit sa ne intelegem in engleza si chiar sa punem cateva intrebari.
Dani si Mircea , mai intai au cotropit locul de joaca, lasandu-se greu convinsi sa vina la masute.
Au lucrat in plastilina alba, fara miros, adusa din state, pe care puteau s-o picteze sau sa o modeleze. Senzatia era foarte placuta, am incercat si eu, evident. Mircea a facut un basorelief colorat, cu soare, nori si iarba, iar Dani un melc pe o piatra.
Dupa o pauza de joaca, am revenit la masute sa lipim cu lipici fluturasi din pene colorate, cu ochisori miscatori, pe foi de hartie. Mircea si-a ales pene mov, roz iar dani albastre si verzi. Fluturasul lui Mircea era mai grasun, cu antene foarte lungi. Din pacate n-am avut aparatul foto la mine.
Ultima tema a fost aceea de a crea din puncte de culoare, facute cu betisoare de urechi, adevarate desene aborigene. Mircea a desenat ploai e mov iar Dani o casuta galbena.
Copiii s-au mai delectat bagandu-si mainile in cereale si boabe diferite, activitate pe care Dani a evitat-o ca de obicei explicandu-mi ca nu vrea sa se murdareasca pe maini. Mircea era in elementul sau, era in stare sa-si puna si in cap semintele alea.
Dragi parinti, voi stiti secretul. Cum care secret? Ca pe edukid.ro gasesti numai jucarii educative atat de necesare educatiei copiilor de toate varstele. Credem ca merita si alti parinti sa afle despreEDUKID, asa ca te invitam sa participi la concursul nostru cu premii in valoare de 300 de lei. Ce trebuie sa faci? Spune-le altor 5 parinti despre http://edukid.rotrimitandu-le acest mesaj: “Îți recomand jucăriile educative de pe http://edukid.ro/. Participă și tu la concurs spunand secretul mai departe. Afla mai multe detalii de aici: http://edukid.ro/loc-de-joaca/concurs-spune-secretul-edukid” Ai doua modalitati de a trimite mesajul: Prin e-mail: trimite un e-mail si adauga adresele a 5 parinti, cu virgule intre ele + adresa contact@edukid.ro sau… Pe facebook: posteaza pe wall-ul a 5 parinti mesajul nostru, apoi revino pe pagina noastra de facebook:http://www.facebook.com/edukidro si scrie numele prietenilor carora le-ai spus secretul si… …intri automat in tragerea la sort din data de 15 iunie! Sigur ca te si premiem! Ai de ales intre 4 jucarii educative:
Azi am mers cu baietii in parcul Sebastian, la spectacolul organizat de Vanghelie. Fiecare gradinita a prezentat cate un dans, pe scena. Temele au fost dansuri populare si moderne.
Azi nu i-am dus la gradinita, mai ales ca dormeau asa bine si afara se innorase binisor, prevestind potopul. Asa ca am pasit in varful degetelor, sa nu trezesc odoarele. Nici nu am plecat bine de langa usa camerei lor, ca am si auzit chitaieli.
Am cumparat niste masinute si tractorase din lemn, foarte frumoase si surprinzator de maricele. Si ieftine, pe deasupra, 12 lei bucata.Le-am comandat de aici.
Eram in curte, acum cateva zile, toti. Tati a inceput sa rontaie carcei de vita de vie. Mircea foarte curios ii tot dadea tarcoale. In cele din urma il intreaba:
sursa autism.forumactual
Ii invelesc pe baieti, seara, si-i pup de noapte buna, asta dupa ce tatal lor le spune povestea de seara.
Numar de locuri disponibile pentru participanti 20.
Workshop-ul este gratuit, iar inscrierile se fac la tel. 021 411 0885 sau office.cs6@estuar.org in limita locurilor disponibile.
Persoana de contact: Popescu Claudia.
Va rugam sa trimiteti mai departe aceasta informatie, sperand ca aceasta va ajunge la cat mai multe mame aflate in situatia de a avea un copil care sufera de autism!
Ma uitam linistita la un film, tolanita pe canapea extensibila, in timp ce Dani se tot urca pe manerul canapelei in incercarea de a se rostogoli de pe dealul sau imaginar, in ciuda atentionarilor mele repetate. In cele din urma s-a pravalit peste mine, lovindu-ma destul de tare la mana. Am dramatizat putin situatia, pentru a vedea reactia baietilor, reactie ce nu a intarziat sa apara:
Ca orice copil, si Dani are vise rele sau cosmaruri. La inceput a fost frica de intuneric si sculatul de mai multe ori in timpul noptii, frica de a mai readormi. Folosirea unei lampi de veghe precum si asigurarea ca animalele sale de plus il vor pazi a mai calmat situatia.