twitter
rss

Am insistat sa mergem in tabara de la Costinesti, pentru ca fiecare copil incadrat in grad grav are dreptul la o tabara la mare, pe an, impreuna cu insotitorul sau.

Anul asta am hotarat sa beneficiem si noi de aceasta gratuitate. Pentru cei din sectorul 6, exista un fel de pensiune, cu un etaj, aproape de Belvedere si Casa Duca 3, la nici 5 minute de plaja.

Am fost avertizati, de la inceput, ca noaptea nu se va putea dormi prea mult, din cauza discotecii Ring si a celei de pe plaja. Si intr-adevar muzica pornea de la 8 seara si se termina pe la ora 4 si jumatate dimineata. Noroc ca baieti cadeau lati de oboseala, la fel si eu, si deci muzica nu a fost un impediment pentru noi. Usile de termopan mai atenuau zgomotele.

Plecarea se face cu un autobuz, cu aer conditionat, dimineata la ora 8 si jumatate de la Carrefour Orhideea. Noi am plecat cu trenul, pentru ca Mircea are rau de masina. Am plecat cu acceleratul de ora 6 si 5 minute, care in cazul nostru a plecat din Bucuresti cu intarziere de o ora. Pana la Constanta am facut 2 ore, rezonabil, dar inca 4 statii, pana la Costinesti, am mai facut o ora si jumatate.

Am ajuns primii, pe la 11 jumatate iar cei cu autocarul pe la ora 1, la pranz.

Ne-am cazat la etaj. Prima impresie? Totul era proaspat vopsit in galben si alb, saltele noi, asternuturile curate. Aveam si televizor si frigider in camera, frigider care facea cu greu fata caldurii de afara, dar folositor pentru a pastra laptele lui Dani.

Am avut chiar si un mic balcon, cu o franghie de intins rufe, improvizata de un tatic mai indemanatic, franghie foarte necesara pentru uscatul prosoapelor si suspendatul mancarii-biscuitilor si gogosilor. De ce?

Pentru ca aveam furnici. Asta e incovenientul, pe care l-am rezolvat, temporar cu ajutorul unui tub de spray contra insectelor.

Dusul era incorporat in chiuveta, exista gresie si faianta, fereastra de aerisire.

Cum eu i-am luat si pe buni si pe Mircea cu noi, pentru ca se poate si aceasta combinatie, ne-am inghesuit in camera cu cele 2 paturi cam asa, buni pe un pat, Dani pe altul iar eu si Mircea pe jos, pe o saltea gonflabila dubla. Evident am reorganizat camerea pentru a incapea tot arsenalul.

La parte existau si camere duble, pentru familii extinse. Gunoiul ni-l duceam singuri la tomberon, de unde era ridicat zilnic de o masina de curatenie. Aveam la dispozitie matura si mop pentru a curata urmele de nisip aferente si mai mult decat atat ne-am schimbat de 3 ori lenjeria de pat, din motive obiective. Dnele ingrijitoare ne-au dat altele noi, curate fara prea multe intrebari.

Masa se servea la o terasa, putin mai departe, spre hotelul Forum. Mircea a mancat bine, Dani, evident ca nu.

Din motive inca neelucidate, patru copii, inclusiv Mircea, s-au simtit rau, adica varsaturi si febra. Din acest motiv am si plecat mai devreme cu 2 zile. Dani, care nu a mancat si nu a baut nimic de acolo, nu a avut nimic. Ii preparam, ca de obicei, mancarea in camera.

In concluzie, conditiile sunt bunicele si as fi fost multumita daca nu se intampla problema cu Mircea. Am prins 3 zile cu niste valuri super, in care m-am avantat cu Mircea. Dani a preferat sa stea mai mult pe mal si sa se joace cu nisipul.

Seara colindam prin statiune si ne cumparam gogosi, ne faceam cumparaturile de la magazine sau ne plimbam pe malul marii, pe nisip.

Intr-o dimineata, dupa ce Mircea iar s-a simtit rau, si a adormit in cele din urma, m-am strecurat afara si am mai corupt o mamica sa mearga cu mine sa vedem rasaritul. Frumos si foarte rapid.

Foarte aglomerata statiunea, nici macar la ora 8 dimineata nu prea aveai unde sa-ti pui prosopul, mai aproape de mare. Prefer oricand Eforie Nord, unde am fost anul trecut si a fost foarte liniste, frumos si chiar mai ieftin.

Dupa 4 zile, baietii se cam plictisisera si vroiau acasa, la tata si la calculator, la desenele lor animate. Ca dovada, cand am ajuns acasa la ora 11 noaptea, primul lucru pe care l-au facut, inainte de dus sau mancat, a fost sa se joace o ora cu toate jucariile. Le scoteau de peste tot, nu mai stiu pe care sa puna mana mai repede si s-au culcat cu greu si cu scandal.

Asteptam sa vedem cum va fi in tabara la Campina, plecam saptamana viitoare, dupa ziua lui Dani.

6 comments:

  1. La multi ani lui Dani si vacanta placuta la Campina!

  1. :))) Asa e si la noi, cand se intorc acasa de la parintii mei, isi scot toate jucariile. :P

    Noi ne facem curaj sa plecam la anul, cand o sa aiba si Maria 3 ani jumate si o sa fie mai mare nitel... Dar ne luam si desene la pachet, musai. Tot la Eforie Nord o sa mergem si noi, mi s-a parut f ok. Alta varianta ar fi 2 mai, ca acolo am vazut o vila cu curte fff mare in care sa se joace in voie, aproape de plaja...

    Bafta in tabara cealalta, sa fiti sanatosi.

  1. Multumim Mamitumi, speram sa fie mai bine.

    Lavinia: cred ca daca nu o sa le dai sa bea apa de acolo, o sa fie bine. Anul trecut asa am facut.

  1. Nu sunteti sănătoși cu laudele fata de aceasta locație sunt niste imbecili si niste nenorociți nu au asigurat grupului de copii din braila ceea ce au crezut că va fi.ai rămas cu foarte multe impresii proaste. Sa va fie rusine nu recomand.

Related Posts with Thumbnails