twitter
rss

Aseara am mers la o prima intalnire a proiectului "MOM-UP", proiect demarat de Fundatia Pretuieste Viata, condusa de dna Andreea Marin Banica, in colaborare cu Fundatia Estuar, si sponsorizata de UE, Guvernul Romaniei, FSE, etc.

Acest proiect se adreseaza mamelor sau viitoarelor mame, aflate in urmatoarele situatii de viata:

- femei excluse social
-femeile unice sustinatoare de familii
- femei abuzate sau discriminate in familie sau la serviciu
-mame aflate in depresie postnatala sau depresie cauzata de alte situatii de viata
-mame somere sau care au salariu minim pe economie
-eleve sau studente, viitoare mamici, fara sprijin.

Oferta acestui proiect consta in consultatii gratuite de natura psihologica, juridica si de orientare in cariera( de calificare si recalificare).

Se pot inscrie toate mamicile prin completarea unui formular standard, la care se ataseaza copie dupa buletin si certificatul de nastere al copilului sau copiilor, dupa caz.

Consultatiile gratuite vor fi oferite de psihiatri, psihoterapeuti psihanalisti si cognitiv-comportamentali.

Sediile Fundatiei Estuar sunt in: Bucuresti-sect.6, Str Lt Gh. Negel, nr 1-3, Ploiesti si Cluj.

Aseara s-a discutat pe tema relatiei mamei cu copilul sau autist. Dna Andreea Marin ne-a prezentat proiectul si apoi au avut loc discutii libere. Au fost prezente cam 25 de mamici.

Din punctul meu de vedere, proiectul este foarte bun, facilitand accesul mamelor la consiliere profesionala, gratuita, pe o perioada de un an, deocamdata. in afara de consultatiile individuale, exista si posibilitatea organizarii, la cerere, a unor grupuri de discutie si de dezvoltare personala.

De asemenea se va infiinta un Telefon al copilului si un Telefon al mamelor aflate in dificultate, tot gratuite. Acest proiect va fi efectiv demarat in urmatoarele luni, si va beneficia de o mediatizare importanata.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails