twitter
rss

Dupa ce, pe data de 29 martie 2010, Senatul a respins proiectul de lege privind persoanele cu autism din Romania, acum se incearca o noua interventie, de data aceasta din partea parintilor cu copii autisti.

Astfel toti parintii impreuna cu copiii lor autisti, sau persoanele interesate si sustinatoare ale drepturilor acestor persoane cu dizabilitati sunt convocati de Fundatiile Invingem autismul si Puzzle Romania, marti, 13 martie, ora 09:00, la Senatul Romaniei.

Din pacate pentru toti parintii cu copii autisti, activitatea fundatiilor este destul de limitata, nu numai de lipsa informarii si mediatizarea precara, dar si de dezinteresul parlamentarilor romani.

Vom incerca, din nou, sa atragem atentia asupra unei probleme mai mult decat evidenta.

Pentru detalii legate de proiectul de lege intrati aici. Comentarii legate de proiect gasiti si pe site-ul lui Urban Iulian.

Motivul respingerii? Numarul prea mic de parlamentari care au votat. Necesarul era de 35 minim.

4 comments:

  1. În ce constă această intervenţie a părinţilor? Se va semna vreo petiţie? De ce a fost respins proiectul?

  1. Este mai mult o pichetare a holurilor Senatului, foarte pasnic. S-a facut deja o lista cu aproape 100 de persoane, pe baza de date personale, pentru a ni se permite accesul in institutie. Noi am fost anuntati de Fundatia Puzzle Romania, telefonic.
    Mai multe informatii despre proiectul de lege respins gasiti pe www.urbaniulian.ro

  1. Ma indoiesc ca vor fi prezenti 100 de participanti, in general parintii sunt prea preocupati cu terapia sau nu vor sa se expuna sau cine stie ce alte 100 de motive.Si chiar daca vor fi 100 de persoane cifra aceasta e mult prea mica.De ce s-ar obosi domnii de la senat pentru 100 de "amarati"?

  1. Ca sa fie si mai interesant, cei de la Senat nu au acceptat prezenta decat a cel mult 10 reprezentanti ai parintilor cu copii cu autism. Sper sa fiu pe lista.

Related Posts with Thumbnails