twitter
rss

Dani stie deja ca noi suntem oameni, iar Nero, de exemplu, este animal. A reusit sa inteleaga ca desi cainii sunt atat de diferiti ca rase, sau pur si simplu diferiti dupa marime si culoare, sunt toti animale.

Asa si cu baietii si fetele ( am folosit mai putin notiunile de barbat si femeie), a inteles ca sunt diferiti, principalele trasaturi de diferentiere ramanand lungimea parului si existenta hainelor specifice. Cand ii arat lumea de pe strada ii spun: Uite sunt oameni, ca noi, si ii insir caracteristicile principale, printre care si faptul ca vorbim, scriem, desenam, citim.

Ieri am inceput sa pun accent pe diferentierea de varsta, adica exista bebelusi, copii si adulti, care pot fi baieti sau fete, dar mai ales toti sunt oameni. Acum Dani ii spune lui Mircea copil: Un copil mege cu mahina, Cauta-casuta e a copiilor, etc. Si evident tata si mama sunt mari, adulti.

2 comments:

  1. Mihai spune de orice bebelus si chiar copil ca sunt 'fetii' (fetite). Il corectez, desigur, de fiecare data. Mi-ai dat idei de cum sa il invat mai bine, numai ca o sa ma leg numai de imbracaminte, ca parul nu poate fi un criteriu pentru noi - eu am parul foarte scurt si Maria la fel :)).

  1. Si Mircea spune bebe la toti copiii,sau prefera sa le spuna pe nume.

Related Posts with Thumbnails