twitter
rss


Fundaţia „Pentru Voi” în colaborare cu Federaţia Internaţională SOFT organizează conferinţa internationala cu tema „E timpul schimbarii - Autismul si incluziunea sociala”, în 12 si 13 octombrie 2009, la Timisoara.

Evenimentul este finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală.

Conferinţa se focalizează pe transferul de cunoştinţe şi informaţii referitoare la incluziunea socială a persoanelor adulte cu autism. Se va acorda atenţie speciala României, unde serviciile comunitare de sprijin pentru persoane adulte cu autism sunt practic inexistente: odata ce au împlinit vârsta de 18 ani, tinerii adulti cu autism îsi „pierd” diagnosticul. În aceste conditii, drepturile lor, garantate de recent adoptata Conventie ONU cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati nu sunt respectate, ceea ce conduce la excluziunea sociala a lor si a familiilor lor.

Articolul este preluat de pe forumul autism.ro.
Tot la acest link veti gasi si continuarea articolului.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails