twitter
rss

Cam dupa un an de terapie, Dani a trecut si la puzzle-urile de hartie, carton, mai intai cele din 2 si 3 piese. Au aparut si la noi destule, cartonate, si mai mari si mai mici. Cele mai bune mi se par de la firma D-Toys. La fel de bune sunt si cele de Edurelle, parca asa se scrie. cele de la ei sunt foarte bune pentru antonime.

Si acestea sunt tematice: Forme si culori, Alfabetul, Numerele, Adunarea, Asocierea, Ceasul, Animale salbatice, Animale domestice, Meserii, Fructe, Fructe exotice, Puzzle cu povesti, din 6, 9 si 12 piese. Daca initial copilul va face puzzle-ul dupa culoarea de pe margine, ajutatoare, si dupa forma taieturii dintre piese, cu timpul va ajunge sa intelegea succesiunea imaginilor sau pieselor, si chiar asocierea unor obiecte.

Lui Dani ii plac foarte mult puzzle-urile cu povesti. Acum face si puzzle-uri de 35 piese.

Foarte dragute sunt si puzzle-urile de la Teora, acelea gen carte, cu imagini-foaie, peste care copilul poate aplica piesele de puzzle. Tot cele de la Teora au si un puzzle culisant din plastic, pe coperta. Exista niste puzzle mari, pentru covor, facut din piese mari, tot de la D-Toys, cu povesti sau meserii.

Poate nu stiati, dar exista si mini-puzzle din plastic, le-am gasit in piata Rahova. Din pacate piesele sunt cam mici si se pot pierde sau inghiti destul de usor. Insa lui Mircea ii plac. Sunt foarte variate, formate din cate 4 piese, pe o tabla mare, cu tinte. Se fixeaza gen lego.

Daca sunteti curiosi sa cititi si partea 1, click aici.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails