twitter
rss

Dani stia deja despre comparatii, dar mai mult din poeziile de genul Unu parca e un bat, sugubat/ Poarta chipiul tras/ Cu cozorocul pe nas. /Doi se lasa usor pe picior/Si are gatul cam asa/Cum il are lebada, etc.

Dar comparatii spontane nu facea. Sambata seara, pe cand eram la Selin, in livada, Dani a facut prima lui comparatie bazata pe o senzatie tactila combinata cu una vizuala. Era asezat pe iarba destul de mare si deasa si a spus foarte senin, in timp ce mangaia iarba: Iaba e moae cobor-Iarba este moale ca un covor. Evident a comparat covorul nostru verde din biblioteca, un element nelipsit si reper pentru el, cu ceva mai putin studiat si mai ales simtit, iarba.

Ca sa experimenteze si el, Mircea s-a conformat si mi-a cerut sa-l descalt, pentru a simti iarba cu picioarele goale. Dani s-a multumit sa o simta putin pe pulpe si pe maini si sa ma atentioneze din cand in cand: Tau pe iaba moae-stau pe iarba moale.

2 comments:

  1. hihi. oarecum la fel a facut si mihai, numai ca in mai putine cuvinte: a asociat forma lunii cu cea a unei banane si pe doi l-a asemanat cu un sarpe (chiar a vazut un sarpe viu in gradina si a ramas impresionat).

  1. Mircea nu face comparatii, deocamdata, el este mai pragmatic, spune lucrurilor pe nume si atat.

Related Posts with Thumbnails