twitter
rss

Ma hotarasem de cateva zile sa mergem la targul Kihi-Kiha de la Carturesti. Vroiam sa vedem teatrul de papusi, desi era cam tarziu, pe la ora 15. Dani si Mircea s-au jucat toata dimineata in curte, asa ca, pe la ora 14 cand am ajuns si eu acasa, Dani era deja obosit.
L-am imbracat repede, am luat-o si pe buni cu noi, si am urcat in primul autobuz pana la Piata Romana.
L-am intrebat daca stie unde mergem, si Dani mi-a raspuns "Teatu"-teatru.Insa pe drum a adormit, desi s-a straduit sa-si tina ochii deschisi si tot repeta incet teatu. Am ajuns la Carturesti cu el in brate, adormit, in timp ce bunica incerca sa-l trezeasca. Am reusit sa-l trezim cu greu si am intrat in subsolul librariei. Am platit biletul de intrare pentru adulti si Dani o primit o insigna din lemn, pictata si cu un cap de maimutica. Pe aceasta si-a ales-o el, pentru ca mai erau si altele cu vacuta, pui, soare, buburuza. Si o revista SuperBebe. Inauntru erau copii de toate varstele, de la prichindeii care atarnati in portbebeuri, pana la cei de clasa I. Dani a fost incantat de biscuitii oferiti la bufet, si desi erau foarte tari, a rontait fericit la ei( erau pricomigdale mari).
Dani s-a dus direct la masuta de lucru din atelierul Casei Retro. Copii de toate varstele stateau cuminti pe scaunele si urmareau cu atentie ce le explica un domn. Tocmai facusera un fluturas de hartie cerata. Dani si-a luat in serios rolul si s-a straduit alaturi de ceilalti sa faca o floare, din piese suprapuse. L-am ajutat si eu putin. Apoi imi spunea ce culori au florile celorlalti. Cand au trecut la modelaj cu plastilina, am reusit cu greu sa-l fac sa-mi dea floricica, sa i-o tin. Apoi a uitat de ea pentru ca aparatul de facut forme din plastilina l-a fermecat pe loc.


Pe la ora 16 a inceput teatrul de papusi.Toti s-au asezat frumos pe covoras, Dani se uita la toti copiii, nu ma mai asculta deloc, a incercat sa comunice cu ei, spunand mai mult substantive si adjective, decat verbe. S-a cam plictisit pentru ca a inceput cam tarziu teatrul. O tot inghiontea pe o fetita mai mare.

Dupa teatru au avut activitati de taiat cu foarfeca si de facut masti din hartie. Dani a invatat sa foloseasca foarfeca. E adevarat ca si forfecutele erau haioase, cu cap de maimutica, porc si alte animale, cu lama ascunsa in interior ca sa nu se taie, cu varful rotunjit.

Dar cel mai mult i-a placut sa picteze pisicuta de ceramica, cu pensula si acuarela. Mai pictase pe ceramica un ou, la doamna psihologoped, deci era familiarizat cu tehnica. Iar ultimul atelier a constat in decorarea unei rame de fotografie, cu bucatele mici de hartie colorata si lipici.

In consecinta, am stat 4 ore acolo, in care Dani s-a comportat foarte bine, mai ales la ateliere. Si am hotarat sa mai mergem la astfel de evenimente.

A scris si Zmeura.

6 comments:

  1. hihi, eu am carlig cu vacaaaa :D

  1. a, uitasem sa iti zic, revista superbebe, nr de aprilie, are un dvd f interesant si dragut, cu un program pt copii ca sa invete numerele, formele si culorile. mihai nu a avut rabdare sa stea la tot, ca tine vreo 2 ore in total , dar o luam asa usurel.

  1. imi pare rau ca nu ne-am intalnit. noi n-am mai prins teatrul de papusi, am plecat pe la 2.

    noi avem un soare :)).

    @Laviniars, si noi avem un dvd de la Superbebe, nu stiu daca e acelasi. Mariucai ii place partea cu bebelusii.

  1. Ce frumos!

    Şi noi ne-am gândit să mergem la Cărtureşti însă am presupus că trebuie programare dinainte.

    Pentru teatrul de păpuşi am fi ieşit, totuşi, însă abia la ora 13 am terminat nişte lucruri de dimineaţă aşa că era deja târziu.

    Bine de ştiut pe viitor ...

  1. @laviniars: o sa cumpar si eu nr din aprilie
    @zmeura: imi pare rau ca nu ne-am intalnit, dar eu am avut putina treaba pana la pranz. Poate data viitoare, intre timp mai cautati astfel de evenimente si venim si noi. Garantat.
    @mariusfilip: pacat ca nu ati venit, a fost deosebit, poate data viitoare.

  1. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Related Posts with Thumbnails