twitter
rss


Astazi au trecut la activitati mai creative, dupa ce luni si marti s-au jucat cu noile jucarii cumparate la gradinita, adica o bucatarie complet utilata.

Azi m-am dus sa-l iau pe Dani si am vazut la panou picturile lor. Era si a lui Dani, facuta cu degetelele lui mici, foarte ordonat si curat. In vestiar l-am intrebat ce au facut azi la gradinita si mi-a raspuns foarte fericit:
-Am pictat.
-Ce ai pictat? l-am intrebat eu mai departe.
-Un tugue-strugure. Cu degetelu. Am facut multe boabe.
-Bravo.
-Am facut si o funza-frunza vede-verde.
-Caunele-scaunele atea-astea nu sunt ale noate-noastre, imi atrage el atentia in timp ce se aseza pe un scaunel din vestiar.
-Stiu, i-am raspuns eu.

Mircea intrase in clasa si se asezase cuminte pe jos, langa copii si se juca cu bucataria. Nici de Dani nu-l mai interesa.

Imi pare rau ca nu am facut poza, cu opera lui Dani. Strugurele era facut dintr-o frunza colorata cu creionul iar boabele erau pictate cu degetelele, cu culoare mov. Eu facusem acasa strugurele cu Dani, dar prin lipirea hartiei glasate autocolante. Asa ca stia cum trebuie sa arate, cum sunt asezate boabele. Va inchipuiti ca le-a aranjat pe randuri, la o distanta egala.

Acasa mi-a dat mai multe detalii:
-Si la gadinita avem baie.
-Da ce ai facut acolo?
-M-am palat-spalat pe maini.
-Bravo.
-Una nu megea-mergea.
-Ce nu mergea?
-O guveta-chiuveta.
-Dar cate chiuvete aveti la baie?
-Tei-trei, doua meg-merg si una nu mege-merge, s-a sticat-stricat.

A inceput sa spuna din ce in ce mai multe lucruri de la gradinita, lucru care nu poate decat sa ma bucure.

NB: desenul este facut de mine in ubuntu.

4 comments:

  1. Ubuntu ? Ce este aia Ubuntu ?

  1. E hai, in Kolour Paint

  1. You're so interesting! I don't suppose I've read something like this before. So good to discover someone with original thoughts on this topic. Seriously.. thank you for starting this up. This web site is one thing that is needed on the web, someone with a little originality!

    my page :: online cash advance

Related Posts with Thumbnails