twitter
rss

Asa cum am spus, ieri Dani a stat acasa, si am lucrat toti trei activitatea de creatie, fructele din hartie creponata.

Azi l-am dus la gradinita si a fugit iar in clasa fara sa-si ia ramas bun. Stie ca azi are engleza" cu doamna scunda", asa ii spune domnisoarei de engleza.

Am inspectat panoul grupei si am vazut ca ieri au facut la activitatea de arta si creativitate, fructe pictate. Era un perete intreg de mere mari, majoritatea rosii.

Azi am pictat toti trei, ca sa recuperam ziua de ieri, mai ales ca lui Dani ii place foarte mult sa picteze. Am facut si noi marul cel rosu, dar si frunze de toamna. Ca sa-i fie mai usor, am cules de pe strada multe frunze, de diferite culori si forme, ca sa le vada mai bine si sa stie ce culori sa foloseasca la pictat. A avut model si un mar natural, rosu.

Au iesit cam asa. Am observat ca Dani are deja viteza si dexteritate. Marul l-a pictat in 2 minute, mai mult i-a luat pictatul frunzelor, pentru ca s-a chinuit sa amestece culorile in asa fel incat sa semene cu originalul. Iar de data asta nu l-am ajutat deloc, inafara de desenatul conturului frunzelor.

Asta e ceea ce a desenat Mircea, multe frunze. A folosit mult verde, negru si galben. Imi explica ca punctele alea sunt pic, pic, adica ploaie, asta pentru ca si afara ploua, iar el este foarte adeptul relatarii exacte a tuturor lucrurilor si fenomenelor. Asadar, aceasta este opera de toamna a lui Mircea. El nu accepta nici un fel de ajutor la pictat, iar masa lui arata ca dupa razboi, nu mai spun de fata si mainile lui, iar hainele sunt deja futuriste.

4 comments:

  1. Are talent, baiatul, un talent mai distructiv, se pare. Dani pare s-o mosteneasca pe mama, dar Mircea e la fel de impetuos ca tata, nu ?

  1. Da, evident, talentat ca tata, si incapatanat ca mine.

  1. Dani e chiar talentat! Frunzele sunt o minunatie. Dar mie imi place si opera lui Mircea. Important e ca ai tu putere sa strangi dupa el...

  1. Pai altceva ce pot sa fac?

Related Posts with Thumbnails