twitter
rss

Asa cred eu ca este Dani, acum. De dimineata, l-am dus ca de obicei, cu tramvaiul, o statie. Zgrigulit , ca de obicei, dar dornic sa ajunga la gradinita. Matinal, inainte ca ceasul nostru sa sune, vine somnoros si ma anunta: Maine megem la gadinita-inca nu stie cum sta treaba cu azi si maine. Pe ieri il identifica mai repede si mai usor. Ajunsi la gradinita, cam printre ultimii, Dani se duce glont in clasa lui, anuntandu-ma, de fapt reamintindu-mi ca ea, clasa, este in patea-partea gunda-stanga. Usa era larg deschisa si am putut vedea cum prichindeii, mai mult fetite blonde, cu parul lung, stateau cuminti pe scaunele, cu fata spre masute, adica spre perete. Dani s-a dus repede la locul sau, aproape de Doamna, pe scaunelul lui verde. Nici macar nu m-a pupat sau salutat. M-am intristat dar si bucurat in acelasi timp. Am anuntat-o pe Doamna, ca voi vorbi cu dansa, cand vin sa-l iau pe Dani.

Intre timp acasa, Mircea ma astepta sa ne uitam la un DVD. Pe la 11 am plecat spre gradinita. Am vazut din nou usa deschisa si am spionat putin. Nu-l vedeam pe Dani, dar ceilalti copii stateau pe scaunele, la masute, in centrul clasei, desenand sau colorand, foarte constiinciosi. Doamna a aparut si mi-a spus sa-l mai las putin pe Dani, pentru ca lucreaza si el pe caiet. Desena sau colora ceva, nu stiu.

Inainte de plecare, Doamna mi-a spus ca a comunicat mai bine cu el, nu a fost asa autoritara cum o rugasem sa fie. Mi-a spus ca a obtinut mai mult de la Dani vorbindu-i mai calm, dar mai ales laudandu-l. M-am bucurat sa aud asta. Cand Doamna si-a luat ramas bun de la Dani, el nu a privit-o. Raspunsul Doamnei a fost: Asa se poarta doar cand este langa mama. Se poate sa fie asa, pentru ca si Buni imi spune ca se intelege foarte bine cu el, cand sunt eu plecata, pentru ca imediat ce apar, sa nu o mai bage deloc in seama.

Am anuntat-o si pe Doamna ca vom veni doar de 3 ori pe saptamana, pentru inceput, urmand sa marim numarul zilelor, pe parcurs. Oricum, programul lui Dani este destul de incarcat.

Drept recompensa pentru ca a fost cuminte si a lucrat impreuna cu ceilalti copii, aceeasi activitate, l-am dus putin in parc, mai ales ca era si frumos.

Gradinita a inceput sa fie interesanta pentru Dani. Mi-a spus si el ca: Am desenat pe caiet si pe tabla-magnetica. Si am primit o bulina verde ca am fost cuminte.

4 comments:

  1. Excelent, chiar am stat cu emotii pana acuma. Ca doar o sun pe bunica si nimic, nu raspunde, ca doar telefonul mobil nu este pentru vorbit. E bine ca a gasit macar azi un mod de a comunica si de a-l tine in frau. Sper sa fie si mai bine maine.

  1. Si eu sper sa fie mai bine. Mai greu cu acomodarea, dar se va intampla in cele din urma.

  1. Bravo voua! E greu pentru toti la inceput, dar calea se vede ca au aflat-o... tineti-o tot asa!
    Daria de vreo cateva zile nu mai vrea la gradi. Am incercat in fel si chip sa-i explic ca TREBUIE. Ce a inteles habar n-am, cert este ca de fiecare data cand aungem acolo este foarte dornica de joaca, copii si tot ceea ce implica gradinita.
    Va pupam si aveti grija de voi.

  1. E frumos la gradinita, dar Naty ramane acasa. Daria ra vrea sa fie si la gradi si acasa in acelasi timp, dar nu se poate. Asa face si Dani, spune ca vrea sa stea cu mine, dar se bucura cand ajunge la gradinita si alearga in clasa, la copii.

Related Posts with Thumbnails