twitter
rss

Asa cum am scris si vinerea trecuta, azi Dani a fost programat la evaluarea logopedica, la ora 14. Doamna Ana Stoica l-a evaluat cam o ora. Am fost si eu prezenta.

I-au fost aratate jetoane, imagini cu obiecte, iar Dani a raspuns bine, ba chiar a mai facut si exercitiu de imaginatie, astfel colivia a devenit casa. S-a plictisit repede de ele. Au urmat exercitiile in fata oglinzii si intrebarile de genul cine este acolo, ce vezi acolo. Dani a raspuns foarte calm: Vad pe mine, pe tine si masina rosie. Nu a fost foarte atent si cooperant la exercitiile din oglinda. In consecinta mai trebuie sa lucram la asta. Stiam si eu ca la expresivitatea faciala sta destul de prost, singurele care-i reusesc sunt bucuria, rasul si incruntatul.

A urmat evaluarea cooperarii, asa ca logopeda s-a asezat pe jos cu Dani si s-au jucat pe rand cu masinuta rosie. Dani repeta mereu: E a mea, masina e a mea. Si ca sa o convinga mai usor a luat alt camion si i l-a dat la schimb. Intre timp doamna incerca sa-l faca sa spuna Vrum, sa faca exact ca o masina. Dani s-a lasat greu convins, a negociat pana la capat. S-a lasat convins dupa ce doamna a pornit masinuta cu cheia.

Cand l-a pus sa deseneze, cu carioci Dani s-a simtit in largul lui. A desenat o masina care mergea pe un drum, la o casa unde statea un baiat. A desenat toate elementele foarte bine si a dat toate explicatiile posibile. Doamna Stoica era foarte incantata si mi-a spus ca Dani sta foarte bine pe parte cognitiva, pe parte de expresivitate si argumentare lingvistica. Mai ramane de corectat dislalia polimorfa, prin multe exercitii pentru corectarea aparatului fonoarticulator. Dieta trebuie schimbata, de fapt consistenta ei, pentru a dezvolta musculatura maxilarului, mai multe crantanele, mancare mestecabila. Asta va fi dificil tinand cont ca Dani mananca mai mult pasat, cu o paleta cromatica restransa.

Asa ca vom lucra mult pe exercitii ale gurii si limbii, in oglinda, atat pentru expresivitatea faciala cat si pentru dezvoltarea musculaturii. Corectarea fiecarui sunet in parte, se va face treptat in timp. Pana atunci mi-a fost promisa o carte cu exercitii speciale pentru problema lui, pe care sper sa o primesc vinerea viitoare.

In afara de asta Dani a fost foarte incantat de tunelul din sarma si textil, de scaunul hamac, de multele mingiute dar mai ales de salteaua de sarit pentru copii. S-a indragostit pur si simplu de ea. S-a jucat foarte fericit in locul de joaca. Intre timp alti copiii erau evaluati la kinetoterapie si terapie ocupationala.

Doamna Stoica vrea sa-l includa pe Dani intr-un grup de copii normali, care au doar probleme de vorbire, dislalii, pentru a exersa cu ei gimnastica faciala. Asta probabil dupa sarbatori. Singura problema va fi distanta prea mare, pana la Piata Sudului. Vom vedea cum vom face.

Am ramas placut impresionata de cum a decurs totul. De abia astept sa vad saptamana viitoare cum va decurge si grupul de suport pentru parinti si cursurile pentru parinti.

O alta veste buna pe care am primit-o azi de la doamna psiholog, de dimineata, a fost ca decalajul de dezvoltare de 1 an, pe care-l avea Dani s-a redus la 5-6 luni,. Decalajul ramas se datoreaza adaptarii mai anevoioasa la autoritatea altor adulti, atasamentului excesiv fata de mine, dislaliei polimorfe. Mai avem mult de lucru.

5 comments:

  1. Bravo, Dani! Felicitari, sunt foarte bucuroasa pentru voi, pentru Dani in primul rand. Bravo, bravo. :)

  1. Multumim Laviniars, o sa mai dureze putin dar va fi bine.

  1. Am citit cu mare bucurie aceasta evaluare. Cu intarziere, e adevarat, dar am tinut neaparat sa aflu cu mai stau lucrurile si din perspectiva unui specialist. Totul este minunat la voi! Va admiram cu totii si va suntem aproape.

  1. @ Aloona: Multumim pentru incurajari, si speram sa fie din ce in ce mai bine.

  1. Appreciate this post. Let me try it out.

    Visit my web page advance payday loans

Related Posts with Thumbnails