twitter
rss

Nu va trebuie decat frunze, de tot felul si avand toate culorile, de coji de castane (partea aceea tepoasa), de un creion, putin lipici si foi. Si evident de putin timp si rabdare. Lipeam si eu cand eram mica, frunze pe foi.

Dar am vazut pe didactic.ro niste proiecte pentru gradinita foarte dragute si usor de realizat. Uitati ce puteti sa faceti din frunze.

Un alt proiect simplu este sa desenati trunchiul unui copac pe o foaie si apoi sa lipiti frunze pe crengile lor, frunze naturale, in prealabil presate.

Tot interesant mi s-a parut si replica miniaturala a unui copacel, facut din crengi infipte in scartaietoare, frumos aranjata intr-un vas sau cosulet de nuiele. Copiii de gradinita au lipit cu aracet frunze naturale, de diverse culori, de crengutele copacelului. Se pot si infige pur si simplu frunzele pe crengute. Efectul este chiar minunat.

Coronitele de toamna sunt cel mai usor de facut. Parintii sau educatoarele impletesc coronite din crengi de salcie iar copiii le vor orna cu flori de tufanele de toate culorile, prin infigerea coditelor in coronita de baza, plus adaugarea de frunze de iedera rosiatica.

Ariciul din coaja de castana mi s-a parut foarte reusit. O alta varianta ar putea fi cea din fructe, marul fiind corpul ariciului iar tepii scobitori, sau legume, un cartof fiind corpul ariciului. Pentru efect se pot infige in scobitori flori, frunze, eventual bucati de fructe sau legume frumos taiate, in forma frunzelor si florilor.

Pozele sunt preluate de pe www.didactic.ro
Din pacate site-ul este plin de troieni si alti virusi. Atentie.

3 comments:

  1. Serios ? Dar cum ti-ai dam seama, domnisoara ?

    Nu gasesc emoticonul cu laughing devil.

  1. Nu mai rade de mine.

  1. Ι blog quite often and I ѕеriouslу thаnk уou
    for your content. The агticle haѕ
    really pеaκed my inteгest. I will takе а note
    of уour sitе and kеeρ checκing for nеw ԁetails about
    once per week. I opted in for your RЅS feеd as well.


    my blog :: DiamondLinks.net

Related Posts with Thumbnails