twitter
rss

Dani se joaca pe covor cu niste animale, mici, de plastic, o vaca, o oaie si un porc.
Eu: Ce fac animalele tale? Vorbesc?
Dani: Baca ghie oaia-vaca mangaie oaia.
Eu: Cum?
Dani: Botu-cu botu.
Eu: Si porcu ce face?
Dani: Buf-cade.
Eu: Unde stau animalele tale?
Dani: Cobor-pe covor.
Si apoi le aseaza in sir indian, un element autist care mai apare uneori, desi noi ne straduim sa-l corectam, prin transformare, nu prin interzicere.

4 comments:

  1. Porcu buf, nu ? Tre' sa ii luam o menajerie zdravana, sa aiba de unde alege. Cand luam soldatei ?

  1. Sa se joace cu tati?

  1. Dacă "vaca mâgâie oaia" înseamnă că Dani prezintă ceea ce se cheamă "pretend play". Autiştii nu au pretend play, ceea ce le creează bătăi de cap mai târziu. Eusebiu, la peste 5 ani şi după aproape 10 luni de ABA, tot nu are "pretend play" decât ocazional.

    Dacă acceptaţi un sfat de la mine, vă sugerez să mergeţi cu copilul la (încă) un specialist în tulburări de spectru autist.

    Limbajul lui Dani este foarte avansat, binişor peste abilităţile lui fonetice, şi are foarte multe trăsături neurotipice.

    E posibil ca Dani să aibă Asperger sau trăsăturile autiste să fie tranzitorii. Autistic traits nu înseamnă autism, şi Bill Gates se leagănă înainte şi înapoi iar ocolirea privirii poate fi din cauza timidităţii, etc. Este posibil ca Dani să nu aibă autism ci o întârziere temporară de dezvoltare.

    Dacă Dani are totuşi Asperger's, este bine să aflaţi cât mai devreme. Copiii cu Asperger au de-a face cu provocări diferite de cei cu PDD-NOS sau HFA.

    Dacă doriţi, vă pot spune cum să ajungeţi la Prof. Dr. Iuliana Dobrescu care este cel mai bun diagnostician în autism din România.

  1. Daca doriti imi puteti trimite pe mailul altheate79@yahoo.com, adresa sau nr de telefon al doamnei doctor Iuliana Dobrescu.
    Si multumesc pentru sfaturile si intentiile bune.

Related Posts with Thumbnails