twitter
rss


Cum am mai spus si in alte posturi, formele geometrice simple cerc, patrat, triunghi sunt primele pe care le invata un copil de gradinita, grupa mica, deci la varsta de 3 ani.

Copilul mic le va recunoaste in forma lor abstracta si apoi in forma lor naturala, reusind sa faca corespondenta dintre ele. Astfel soarele, toba, CD-ul, roata sunt exemple de cercuri sau rotunduri. Fereastra, perna, cubul sunt patrate, acoperisul casei, panzele de la barci, echerul si unele semne de circulatie sau indicatoare sunt triunghiuri, usa, camionul, autobuzul au forma unui dreptunghi.

De abia dupa ce au fost invatate bine formele simple se poate trece si la combinarea lor, pentru a explica existenta unor obiecte mari, complexe, pe care le vedem in fiecare zi, aproape de noi, pe care le folosim.

Eu am inceput cu Dani sa lipim pe foi, forme geometrice colorate si sa compunem o casa, un tren, un camion, o barca, un brad.

In acelasi timp am cumparat si un joc Juno, cu figuri geometrice colorate, magnetice, care se pun pe o tablita magnetica. Asa le face si le strica de cate ori vrea. Ii place sa faca casute din patrate-peretii si triunghiuri-acoperisurile, sa faca brazi din triunghiuri suprapuse, si trenulete din patrate-vagoanele si cercuri-rotile.

Despre cum se fac casutele am mai scris si aici.

Azi de exemplu am facut putin despre mijloacele de transport si am lipit un camion si o barca. Au iesit cam asa. Pentru camion am folosit 2 dreptunghiuri, unul mai mic-cabina, unul mai mare-partea din spate a camionului, multe cercuri-roti si un patrat mic-geamul de la cabina soferului.

Pentru barca sau corabie am folosit un triunghi mare decupat in partea de jos-corpul barcii, un dreptunghi mai subtire si inalt-catargul, 2 triunghiuri-panzele si multe cerculete pentru ferestre.

10 comments:

  1. Am o întrebare: Dani urmează un tratament pentru autism gen ABA?

  1. Nu ABA clasica, putina ABA pt autoservire, logopedie multa pentru limbaj, imagini, jocuri puzzle, asemanari-deosebiri intre obiecte si imagini, clasificari, desenat si scris alfabetul si cifrele-pentru dezvoltare cognitiva, pentru socializare multa joaca in parc, ateliere de lucru, mers in magazine si mijloace de transport, iar pentru motricitate-joaca cat mai multa.

  1. I do not leave a lot of responses, but i did a few searching and wound
    up here "Despre forme geometrice si compunerea lor".
    And I actually do have a couple of questions for you if
    it's allright. Could it be simply me or does it look like some of the comments appear like they are written by brain dead folks? :-P And, if you are writing at other social sites, I would like to keep up with anything fresh you have to post. Could you make a list of the complete urls of all your communal sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

    Feel free to surf to my web site Best Registry cleaner

  1. De abia dupa ce au fost invatate bine formele simple se poate trece si la combinarea lor, pentru a explica existenta unor obiecte mari, complexe, pe care le vedem in fiecare zi, aproape de noi, pe care le folosim.
    black shalwar kameez design for ladies
    black shalwar kameez ladies

  1. f9w12t1b18 r7t40r9y06 d5l58a7b91 c6u56u6m52 j3i00s7f27 j5j29j1l87

  1. d0u07h9j04 d6w50w1u01 g2g37s5g00 l4z35a7m62 f9p31n2v55 u6f23s3j87

  1. t6o53f2r36 f6l51t0t45 m0p19f4a52 k3y80w9g42 x3t88q9c80 o1k42j2t36

Related Posts with Thumbnails