twitter
rss

Aceste stelute sunt mai complicate, necesita cam 5, chiar 6 patrate de hartie, foarfeca, lipici sau capse.

Mai intai taiem patrate de hartie alba sau albastra, apoi le indoi pe diagonala pentru a obtine un triunghi dublu.

Cu ajutorul coltului unui echer vom trasa linii cu creionul in interiorul acestui triunghi de hartie, avand grija sa nu taiem laturile. Se vor trasa cam 5 colturi, care ulterior vor fi taiate.



Urmeaza lipirea doua cate doua a acestor fasii, alternativ, doua lipite in partea dreapta, si doua in partea stanga. Lipirea se poate face direct sau prin suprapunere, cea directa va avea ca efect o stea mai plata iar cea suprapusa una mai voluminoasa.

Dupa ce am terminat de taiat cele 5 sau 6 bucati de hartie, si de lipit, le vom lipi intr-un colt, sau manunchi comun, eu am folosit o capsa. Apoi se vor lipi bucatile intre ele, eu am folosit tot capse si va rezulta steaua de mai sus.

Puteti obtine petale pentru o floare mare, daca in loc de colturi veti taia foaia in jumatati de cercuri. Va rezulta o petala mai rotunda.

Asa ca, daca nu aveti ce face si va place putin origami, puteti incerca si aceste stelute, pe langa cele prezentate luna trecuta.

4 comments:

  1. Mi se pare foarte complicat. Daca n-as fi vazut la tine chestii similare, nu as fi inteles niciodata ce si cum.

  1. Mi e imi plac foarte mult toate nimicurile astea de lucru manual, si la gradinita se fac multe lucruri interesante.

  1. Imi plac si mie am invatat sa le fac anul trecut in clasa a 4-a, nu sunt greu de facut daca stii cum. Par mai mult niste fulgi nu stelute!

  1. E o munca distractiva si pana la urma iti decorezi singur camera, in spiritul anotimpului.

Related Posts with Thumbnails