twitter
rss

Daca deschisul si inchisul capacelor ,de la sticlele de plastic, a fost o joaca pentru Mircea, inca de la 1 an, pentru Dani a fost o adevarata aventura chiar si la aproape 4 ani.

Luna asta a inceput si el sa inchida si sa deschida sticlele de plastic si am hotarat sa trec la o noua etapa, folositul surubelnitei de plastic, de jucarie. Baietii mei au fost foarte incantati sa manuiasca surubelnita si sa scoata suruburile lungi de la o locomotiva si o motocicleta de jucarie. Ba chiar s-au intrecut. La fel ii pun sa deschida si tuburile cu solutie pentru baloane si sa sufle.

Folosesc orice prilej pentru a le dezvolta motricitatea fina. Puzzle-urile au cazut deja in dizgratie, atat cele incastrate, in lemn, cat si cele de carton. S-au cam plictisit si de folosit vesela papusilor.

Asa ca acum este timpul mesteritului si reparatului prin casa. Dani m-a vazut intr-o zi cum bateam un cui cu ciocanul, si cum nu aveam unul mic, de jucarie, pentru el, si-a improvizat el unul dintr-o piesa de plastic, si a manuit-o chiar bine.

Mircea este cel mai interesat de mecanismele din interiorul jucariilor. Face bucati aproape orice si apoi incearca sa le puna la loc, evident asta ii reuseste mai putin, dar macar incearca.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails