twitter
rss

Azi noapte a fost premiera in familie, la capitolul cosmaruri sau vise urate. Cei doi printi ai mei s-au vorbit sa viseze urat amandoi, in acelasi timp.

Dani a fost primul care s-a sculat pe la ora 3, noaptea si nu mai vroia sa se culce la loc. Imi tot spunea ca el trebuie sa doarma cu cineva- a se citi mamica si taticu. Eu nu am acceptat propunerea si l-am trimis la culcare. Enervata pentru ca nu mai adormea si chiar plangea, l-am trimis la joaca in biblioteca. Tata l-a escortat. Lui i-a povestit de ce nu vrea sa adoarma. se pare ca a visat ca se juca cu Mircea, si apoi a venit cineva care l-a speriat sau i-a facut ceva. Nici tata nu s-a putut lamuri prea bine.

Dani a adormit pe la ora 6, in patul bunicii. Pe la ora 8 am auzit cum Mircea incepe sa planga, din patul lui:
-Totineta meaaaaaaaaaa! Unde e totineta mea?
-Ce trotineta? Acum e noapte, dormi!
-Mi-a fuat totineta.

A trebuit sa-l iau in brate, sa-l duc in hol si sa-i arat ca trotineta e in siguranta, nu a furat-o nimeni. Concluzia? Mircea a ramas ceva timp , jos pe covor, langa trotineta lui, continuand sa planga.

L-am dus pe Dani la gradinita iar cand buni l-a luat de acolo, Doamna l-a laudat ca a fost foarte cuminte, a lucrat foarte bine fisa si a primit si bulinuta. Si ca ziua sa fie si mai frumoasa, la plecare, o fetita s-a desprins din grup si l-a salutat in mod special.

Acasa, Dani mi-a povestit si mie cum a facut fisa:
-Am terminat repede si bine. Am primit bulina. Unii copii au desenat cu negru. Eu am colorat cu toate culorile.

3 comments:

  1. Da, secretul e sa nu te enervezi si sa ii creezi starea de siguranta. Linistirea poate dura chiar si o jumatate de ora. La noi am observat uneori ca, desi se scoala, plange si vorbeste, Miha de fapt nu e treaz 100%, ci mai mult intr-o stare "intre"; din cauza asta nu percepe bine realitatea si nici explicatiile tale - pe care trebuie sa i le dai de zeci de ori.

    La noi nu au mai fost cosmaruri de ceva timp... slava cerului, dar avem alte probleme mai mari: Mihai a inceput sa dea cu sutul :| mai intai in caine, apoi in Maria, in mine, in cine il enerveaza si inca nu stiu cum sa rezolv problema... Uneori face si dinadins ca stie ca ma enerveaza, dar nici nu pot sa stau calma si sa ma prefac... ca nu il vad, daca da in maria sau in caine... Am ajuns intr-un impas :|

  1. Pentru faza asta, eu aplic pedeapsa: fara dulce sau 2 minute pe bancuta, singur.
    Evident explicat semnificatia sociala si de ce nu trebuie sa loveasca, sensibilizarea lui fata de durerea ceilulalt. De obicei il intreb, pe Dani, daca i-as face si lui la fel cum s-ar simti? i-ar placea?
    Raspunsul lui invariabil- Nu mi-ar placea.

  1. Your style is so unique in comparison to other people I have read stuff from.
    Thank you for posting when you've got the opportunity, Guess I'll just bookmark this page.


    my web-site - best cellulite treatment

Related Posts with Thumbnails