twitter
rss

Azi, DGASPC sector 6 si Fundatia Puzzle Romania au organizat in parcul Moghioros o campanie de informare despre autism. In zona Foisorului s-au organizat mai multe activitati, pentru elevi. Au avut loc concursurile de sah, de skate, pe pictura, de desen pe asfalt.

Toti copiii s-au imbulzit la baloane si creta. Special amenajat, spatiul pentru copiii cu autism si nu numai, a atras destui curiosi, parinti si copii. Toti s-au putut distra sarind pe salteluta rotunda, strecurandu-se prin tunel. Cateva masute pline cu seminte si boabe, paste fainoase, si-au asteptat micii artisti pentru a fi transformate in adevarata opere de arta. S-a pictat, s-a lipit, s-a cantat la instrumente muzicale, s-au facut poze.

Dani si Mircea au fost fascinati de un fotoliu din plastic care se rotea. Eu am admirat colajele de fotografii cu copii autisti, si am descoperit ca in vre-o patru aparea si Dani si intr-una Mircea.

Voluntarii, studenti la psihopedagogie sau psihologie, s-au jucat cu toti copiii, i-au antrenat in jocuri de grup gen soarecele si pisica.

Noi am facut si o mica pauza, pentru a merge la trenulet. Dani si Mircea s-au plimbat singuri cu trenuletul, apoi s-au dat si in buburuze. Din pacate caruselul nu functiona.

Au adus din nou ponei, in parc. Cat de curand vom incerca, din nou, experienta calariei pentru Dani. Nu stiu daca Mircea se va incumeta.

Dani a vrut sa mearga si cu hidrobicicleta, dar am amanat aceasta aventura pentru o data ulterioara, cand va fi si tata cu noi. Pe buni nu am reusit sa o convingem.

2 comments:

  1. Foarte frumos, era si mai frumos daca aflam inainte de eveniment caci am fi venit si noi.

  1. Da, ar fi fost frumos. Pe noi ne-a sunat cineva seara si ne-a spus de eveniment, dar prea multe informatii n-am primit, am aflat la fata locului.

Related Posts with Thumbnails