twitter
rss

Ieri, am reinceput sa-l duc pe Dani la gradinita. A incercat sa ma fenteze aratandu-mi ca e cam urat afara si apoi m-a intrebat cred ca de doua ori: Da de ce mergem la gradinita?. Asa se intampla ori de cate ori facem pauza. Oricum, a acceptat pana la urma.

Cand l-am luat de la gradinita mi-a spus ca au invatat un cantecel pe nume Ratustele mele si mi l-a cantat putin. A avut un moment de panica atunci cand a fost la baie cu Doamna, pentru ca dansa i-a tinut usa. Dani are claustrofobie, la noi acasa si la Doamna psihologoped, usile stau mereu deschise. In sfarsit i-am explicat Doamnei sa-l lase singur la baie, ca se descurca foarte bine.

Dupa-amiaza am mers la I.O.M.C, pe Grivitei, la o evaluare la Doamna neuropsihiatra Maria Sandru. Am asteptat ceva, dar Dani si-a facut de lucru pe acolo cu calutul de lemn si cu copiii. Nu a vrut sa spuna nimanui cum il cheama, le raspundea tuturor ca nu stie. De fapt nu prea avea chef de conversatie. In schimb m-a tot intrebat despre fiecare lucru de acolo, ce e in fiecare camera. Ieri a fost ziua gemenilor, adica au venit vre-o trei perechi la consultatii.

Concluzia este ca Dani a evoluat bine pe parte de limbaj, mai trebuind corectate dislaliile lui. Nu a privit prea mult direct in ochi insa a fost foarte atent la ce se discuta, eventual mai intervenind si el in conversatie. S-a jucat cu jucariile de acolo, a tinut minte unde era fiecare.

In cabinet, la doamna psiholog Miruna Radan, a desenat o harta, un baietel, formele geometrice. S-a jucat cu o casuta de copii. A inceput iar cu stereotipia lui de a inchide si deschide usita de la casuta. A facut niste puzzle cu animale. A pus-o si pe Doamna sa scrie cu el, a intrebat-o cum o cheama.

Ni s-a recomandat sa-l ducem in continuare la gradinita, ceea ce aveam si noi de gand. Sa speram ca nu se va mai imbolnavi.

2 comments:

  1. Si pe urma seara ati picat amandoi lati, mai ales tu. Ca te-ai lasat infranta prima, eu am mai ramas cu ei. E bine ca a progresat fata de ultima intalnire, dar mai e ceva drum.

  1. Eram obositi, dupa gradinita, joaca afara si mers la IOMC. Am ajuns la 7 seara acasa.

Related Posts with Thumbnails