Am ajuns si eu la Conferinta tinuta la Hotelul Ibis Nord, de langa Gara de Nord. M-am intalnit acolo cu cativa parinti pe care-i cunosteam de la Asociatie si de la Scoala speciala nr 11. Au fost in jur de 100 de participanti din toata tara. Au venit din Craiova, Constanta, Botosani, Galati, Timisoara, majoritatea parinti dar si voluntari, studenti si elevi interesati de problematica.
Am primit o mapa cu o serie de pliante despre autim si sindromul down, programul conferintei, un formular, o insigna si o legitimatie. La sfarsit am primit si o diploma de participare.
Am primit o mapa cu o serie de pliante despre autim si sindromul down, programul conferintei, un formular, o insigna si o legitimatie. La sfarsit am primit si o diploma de participare.
Pe peretii salii si in hol erau expuse picturile copiilor nostri, si am descoperit cu placere ca vreo opt lucrari erau semnate de Dani. M-am simtit mandra pentru ca au fost remarcate si apreciate.
Dupa o scurta prezentare a dnei Mariana Arnautu, despre World Vision si cei 20 de ani de activitate in Romania, a fost lansata cartea Ghid de terapie ABA, partea I, adica Strategii de modificare a comportamentului copiilor autisti.
A luat cuvantul dna Ileana Achim, traducatoarea cartii si editor la Editura Frontiera, editura infiintata de dansa exclusiv pentru publicarea materialelor legate de autism si terapie. Dna Ileana este mama unei fetite cu autism, Maria, si am cunoscut-o mai intai pe blogul dansei. Am primit si un exemplar al cartii, gratuit. Pentru comenzi puteti accesa site-ul editurii www.editurafrontiera.ro si o puteti achizitiona la pretul de 45 lei noi.
A vorbit si dna Mihaela Stan din partea parintilor si a Asociatiei Puzzle Romania. Au luat cuvantul si dna Renee Mc Dannell, precum si reprezentanti ai altor asociatii. Inainte de masa de pranz li s-a dat posibilitatea parintilor sa puna cateva intrebari in direct, adresate reprezentantilor autoritatilor si nu numai . Masa de pranz a fost foarte buna, bufet, care ne-a relaxat si remontat pentru runda de worshopuri. Au fost prezente si televiziuni ca TVR si Prima. S-au facut poze multe, s-a filmat.
Am facut cunostinta cu mai multe mamici, ne-am povestit experientele in cadrul worshopului tinut de dna cercetator Magdalena Balica, psihopedagog, workshop despre Comunitatea parintilor - o comunitate de practici. Chiar mi-a placut mult cum a vorbit dna Magdalena, ne-a explicat foarte bine notiunile de comunitate, interese si practici de consiliere si suport. Am primit si o carte numita Situatia copiilor cu cerinte educative speciale inclusi in invatamantul de masa, scoasa in 2009 la Institutul de Stiinte ale Educatiei.
Din pacate am plecat pe la ora 15, inainte de ultimele workshopuri tinute de dna terapeut ocupational McDannell si dna psihologoped Ana Stoica. Ma pot mandri ca macar am asistat la cursurile tinute de dansele toamna trecuta la Scoala Speciala nr 11.
In concluzie, Prima conferinta de gen a iesit bine. Am completat un formular de feedback si sper ca sugestiile noastre sa imbunatateasca urmatoarea conferinta, pe care o asteptam cu nerabdare, cat mai curand.
Un pas important pentru construirea unei comunitati inchegate a parintilor cu copiii cu dizabilitati si sper conturarea, in timp, a unui factor de influentare benefica, pozitiva a societatii romanesti vis a vis de aceasta problema.
5 August 2010 at 17:52
Abia asteptam impresiile de la conferinta, mi-am dorit foarte tare sa vin insa, din pacate nu am cu cine sa-l las pe Razvan.Poate in viitor se va gandi cineva si la situatii de genul acesta.