twitter
rss

Dani se trezeste de la un timp noaptea. Si adoarme din nou, cu greu.
-Tebuie sa stea cineva cu mine, imi explica. Mi-e fica de intunelic. Nu pot sa adom singul.

O perioada a fugit in camera la noi si dormea cu noi, a incercat sa intre si in patul bunicii dar nu l-am mai lasat. I-am spus ca are o camera foarte frumoasa si mai mult decat atat doarme cu Mircea, deci nu este singur.

Dupa cateva nopti de plansete, am hotarat sa-i pun o lampa de veghe si a parut sa functioneze. Nu se mai ducea la altcineva in camera, in schimb statea treaz in patul lui pana dimineata si-i spunea povesti ursuletului sau, Beni. Se trezeste pe la ora 1 si jumatate, noaptea si se duce la baie, dupa care adoarme foarte greu. In ultimele zile s-a culcat in camera mica, pe care m-am gandit sa o fac camera lui.

Azi a venit si ne-a spus:
-N-am dormit toata noaptea. Iar a venit monstru!
-Ce monstru?
-Din dulapul cel mai mic.
-Hai sa ne arati unde!
Ne duce in camera lor si ne arata comoda cu sertare.
-Cum arata monstrul asta? intreaba tata.
-E un monstru verde cu buline rosii.
-Dar am lasat lampa de veghe si monstrii nu vin la lumina, incerc eu sa-l conving.
-Ba vine pe geam din camera cealalta, ma contrazice Dani.

Imi aduc aminte ca si mie imi era frica de intuneric, desi dormeam cu bunica, cand eram mica. Si monstrul meu era urat si avea ochi rosii. Nu mai stiu cum am reusit sa scap de el, ca sa-l pot ajuta si pe Dani sa-si infranga frica.

2 comments:

  1. Eu nu-mi aduc aminte sa fi avut vreun monstru, sau sa-mi fi fost frica de intuneric. Poate doar am uitat, dar nu cred. Acum, la varsta mea, mi-e frica doar de injectii, dentist si mai cu seama de nevasta.

  1. Monstrul are si mustati ? Pentru ca azi dimineata, intre somn si trezie, mi s-a parut ca vad un monstru maaare, rotund, vernil si cu mustata stufoasa. Si nu stiu daca a fost o iluzie :)

Related Posts with Thumbnails