twitter
rss

Dani de abia astepta sa ajunga la gradinita, ieri a spus toata ziua: Maine meg la gadinita, joc cu alti copii.

Azi s-a sculat fericit, si i-a placut si mai mult pentru ca l-am dus iar cu tramvaiul, o statie. Cum am ajuns acolo nu avea rabdare sa-l schimb, apoi a fugit inainte spunand: Ma duc in clasa mea. Asta in timp ce, langa noi, o fetita incepea sa planga pentru ca nu vroia sa ramana singura, fara mama. Va inchipuita ca eu m-am simtit mandra de viteazul meu, care invadase clasa, isi luase scaunelul verde si se aseza la masa, cu baietii. E adevarat, mai la capatul mesei, aproape de educatoare, cu vederea asupra intregii clase.

A plecat de acasa cu cartea cei trei Purcelusi, preferata lui. La pranz l-a luat buni si a aflat ca a fost foarte cuminte, a citit si din cartea lui, adica le-a spus povestea celorlalti copii, ba mai mult a lucrat cu ei la masa, a facut o forma din plastilina albastra, adica o rata. Singurul repros a fost legat de faptul ca nu stie sa-si sufle nasul singur, si cum ii tot curge, si-a imprastiat mucozitatile pe toata fata. Dani duce servetelul la nas, dar din pacate nu sufla nasul bine. Daca data trecuta i-a plantat servetelel murdare pe masa, educatoarei, azi le-a dus la gunoi. Tot e ceva.

Pe drum a mancat cu buni si Mircea, 2 ursuleti Barni, preferatii lui.

Mie acasa mi-a raspuns la toate intrebarile, inca nu are un dialog spontan, sau dorinta de a da prea multe detalii, fara a fi intrebat. Dar asta o sa vina cu timpul. Ma bucur ca macar acasa vorbeste foarte mult cu Mircea: Nu stica masina. Nu bloca dumul, Mitea. Nu e voie etc.

Ei da, a inceput si Dani sa foloseasca bine litera S. Tot fac exercitii cu el, de vreo doua saptamani, cu foneme, poezii, cu suflat in fluier, suflat peste carti puse in picioare- a se citi casute( ca lupul din povestea cu cei 3 purcelusi). Si acum a inceput sa spuna bine cuvintele care incep si se termina cu S. Mai are probleme la S interior. In schimb pronunta bine conjunctia "si", iar asta e minunat. Acum spune Eu si Mitea, sau Vin si eu.

Sunt convinsa ca, pana la urma, Dani se va integra la gradinita si va face fata cu brio.

3 comments:

  1. Nu ştiu dacă Dani pronunţă TH englezesc în loc de S, dar Vlad aşa pronunţa.

    La Vlad a mers să-i plasez un creion subţire între dinţi şi să-l pun să spună S.

    Sunteul TH presupune limba între dinţi, însă cum acolo era creionul, sunetul TH era împiedicat.

    Cu timpul s-a învăţat să sprijine vârful limbii de baza dinţilor superiori, cum trebuie la S.

    Mult succes cu pronunţia!

  1. Dani are un accent spaniol, cu mult h, iar Mircea unguresc, nu stiu cum dar asa suna.

    Dani incurca inca b cu v, nu pronunta p initial, decat rareori, j deloc, l sporadic.

  1. Iar r nici nu intra in discutie, deocamdata. Mai asteptam.

Related Posts with Thumbnails