twitter
rss

Zilele trecute, Dani se juca la Selin, si acaparase dupa lungi certuri, o roaba mica si o paleta. Prima a fost roaba, pe care a plimbat-o pe toate aleile. In clipa in care Mircea a renuntat si la o paleta, Dani a fost pe faza si s-a repezit sa o ia. Dilema insa: trebuia sa duca si roaba de manere si sa ia si paleta.

Am stat si m-am uitat la el, sa vad cum se descurca. Mai intai a incercat sa puna paleta in roaba, dar din nefericire paleta era mai mare si tot aluneca. Ar fi vrut sa tina si paleta in mana si roaba, roaba care necesita ambele maini pentru a se echilibra si merge bine. Apoi s-a gandit putin si a gasit inca o solutie: A pus paleta intre picioare, a strans-o bine, a luat roaba de manere si a ridicat-o, apoi incet, incet a indreptat mana dreapta, in care tinea deja manerul roabei, spre manerul paletei si a prins-o bine. Asa ca Dani a dus cu bine roaba si paleta, la lada cu jucarii, de langa casa.

Ma bucura foarte mult sa vad ca, de cele mai multe ori, Dani reuseste sa gaseasca cea mai buna solutie pentru micile lui dileme, fara sa ceara ajutor celorlalti. Ma bucur ca-l preocupa gasirea unor solutii, ca nu se da batut, si mai ales nu mai este atat de frustrat ca nu poate sa faca ceva.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails