twitter
rss

Azi am fost la gradinita sa duc un joc de construit, din lemn si banii pentru caietele lui Dani, adica 35 lei.L-am luat si pe Dani cu mine, pentru ca nu a facut febra si nici nu a tusit, doar ii curge putin nasul.

A mers cam cu strangere de inima, desi aseara era foarte incantat ca mergem la gradinita. Azi insa mi-a spus: Megem maine la gadinita, tau-stau cu Mitea-Mircea in camea-camera. Imi este frica sa nu se obisnuiasca prea mult acasa, si cu starea de boala, pentru ca zilele astea s-au jucat foarte mult si foarte frumos, au ras si vorbit foarte mult, incat mi-a zis ca vrea sa stea acasa cu Mircea. Nu mai are puterea argumentul meu, ca la gradinita merge sa se joace si sa vorbeasca cu copiii.


Dani s-a asezat frumos pe scaunel, sa-l schimb de haine si sa-i pun papucii-masinuta, cu roti. Apoi s-a dus singur spre clasa lui, cu un copac desenat pe usa. Cand am intrat in clasa am ramas surprinsa sa vad ca erau doar 4 copii, cu tot cu Dani. Din cei 16 copii din grupa, azi erau doar 4. Dani s-a dus imediat la ceilalti copii, si se uita la gara de jucarie, de pe masa.

Cand l-am luat, Dani statea la o masuta, separat, si se juca cu masinutele. Le punea in parcare, pusese si palmieri, facuse un decor frumos. Insa nu statea cu ceilalti la masuta. Ceilalti desenau, de fapt colorau si se stransesera ca albinele in jurul doamnei Ramona. Educatoarea l-a intrebat si pe el, dar nu a insistat sa coloreze.

Daca saptamana trecuta Dani se jucase frumos cu cate un copil, azi nu a mai facut-o. Absenta lui de 2 zile si-a spus cuvantul. Acum trebuie sa se readapteze, in conditiile in care deja s-au facut grupulete de copii. Sau poate ca cei cu care s-a inteles si s-a jucat saptamana trecuta, azi nu erau prezenti. Nu stiu ce sa zic, o sa vedem.

Pana atunci, o sa lucrez eu acasa cu el, pentru a-l invata sa faca si el ce fac ceilalti. Asa ca azi vom colora pe carticelele de colorat si desenat si maine il voi trimite sa faca acelasi lucru acolo. Am observat ca daca il sugestionez sa faca ceva, a doua zi o face foarte bine, dar inca nu exista initiativa din partea lui, decat foarte rar. Ei, este inca prea devreme, inca nu si-a facut prieteni stabili.

5 comments:

  1. Ei, nu-ti face asa devreme probleme. Si noi suntem cam in aceeasi situatie.Noi de ieri - marti nu mai mergem la gradi. Si vineri trebuie sa mergem din nou la control, insa pana atunci, nimic gradinita. In ceea ce priveste epidemia... nu-i o problema. Doctorita noastra spune ca in fiecare an e la fel. Majoritatea copiilor cad in prima saptamana si ceilalti in urmatoarea. Asa ca ai Dani si Daria au ceva anticorpi de au picat printre ultimii! Vom vedea saptamana viitoare ce va mai fi. Pana atunci.... multa sanatate!

  1. Multumesc pentru incurajari si sanatate si voua.

    Cum i s-a parut Dariei la gradinita?

  1. La gradinita s-a comportat minunat prima saptamana impecabil. Se trezea in fiecare zi cu zambetul pe buze, se imbraca la prima strigare - ceea ce pentru ea nu este valabil nici macar dupa 3 ani de viata! - si abia astepta sa ajunga la destinatie. In prima zi a celei de-a 2-a saptamana a plans de cum s-a trezit, pe motiv ca nu mai vrea sa doarma la gradinita. Dar nu-mi fac probleme. Doamna ne-a spus ca toti copiii plang, mai devreme sau mai tarziu, indiferent cat sunt de curajosi la inceput - valabil si pentru Daria, pentru ca intervine sentimentul de abandon. De aceea ni s-a recomandat ca in primele saptamani sa ajungem cat mai repede dupa momentul trezirii/ 15.45, ca sa ne vada acolo imediat dupa dezmeticire.
    Ramane sa vedem ce va mai fi saptamana viitoare, dupa raceala asta care ne cam chinuie pe toti.

  1. E clar... am mancat o virgula si mai am si ceva repetitii si dezacorduri... deci dorm!! pup

  1. Nu-i nimic Aloona, te inteleg.
    Cred ca plansul Dariei a semnalat de fapt boala, asa s-a intamplat si la Dani, care mi-a spus ca il doare burta si a plans in ziua aceea la gradinita. Dupa ce si-a mai revenit a vrut din nou la gradinita.

Related Posts with Thumbnails