twitter
rss

Am inceput cam de 2 luni kinetoterapia la centrul Sf Andrei, cu Irina. Dani a fost foarte cooperant de la inceput, respectand toate indicatiile si chiar mort de oboseala, se straduia sa duca la bun sfarsit toate exercitiile.

Ma asteptam sa fie mai mult masaj si exercitii standard, dar am descoperit o tehnica mult mai interesanta si atractiva, mai ales pentru copii. Este adevarat ca primele sedinte au fost in grup de copii si Dani s-a integrat perfect, a colaborat la toate jocurile cu ei, a vorbit mult, si a si transpirat pe masura.

Acum facem individual, pana se va inchega un nou grup, cel vechi a intrat in deriva cu inceperea noului an scolar.

In primul rand aceste sedinte contin elemente de kinetoterapie si ludoterapie, inclusiv rezolvat de puzzle, numarat si recunoasterea culorilor. Se lucreaza fiecare membru al corpului, in special mainile si picioarele prin exercitii fluente, concomitente de genul saritul ca broscuta pe niste buline mari si colorate, urmat de aruncari la cos cu mainile, alternativ sau mers pe barna cu o piesa in mana, potrivirea ei in puzzle sau cos si apoi intoarcerea prin tumba pe saltea si apoi mers pe banca pe burta. Zici ca asisti la antrenamente militare.

Lui Dani ii place mult sa mearga cu tricicleta printre jaloane, de asemenea ii place sa se dea pe toboganul improvizat din saltele si cilindri, dand comanda: Pe locuri, fiti gata...Start!

Interesant este si jocul de-a salvatul mingiilor din turnul cuprins de flacari, a se citi mingi de tenis cocotate pe un spalier. Dani trecuie sa escaladeze spalierul si sa le ia, sa coboare si sa le arunce la cos.

Trebuie sa recunosc ca Dani e mai stapan pe miscari, se coordoneaza mai bine acum. sare mai bine cu ambele picioare, mersul pe barna este deja o nimica toata, si face progrese si la aruncarea la tinta.

Destul de greu este exercitiul de mers pe placa cu roti si in sezut, deplasarea facandu-se cu picioarele, dar mai ales mersul pe burta, pe placa, cu picioarele in sus si inaintarea facuta doar cu palmele sau coatele. Dani a facut chiar si basici in podul palmei, dar ii place sa faca sport cu Irina.

Asta conteaza, ca se distreaza si incet incet lucram si partea de motricitate grosiera.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails