twitter
rss

Pe langa indemnizatia de insotitor de 534 ron, bugetul complementar de 91 ron si alocatia dubla, care era 88 ron, parintele insotitor mai poate beneficia si de transport gratuit RATB, Metrorex si 12 bilete dus-intors CFR, pentru accelerat.

Ca sa beneficiati de aceste drepturi trebuie sa depuneti o data cu dosarul pentru indemnizatia de insotitor, si o cerere tip in care sa bifati aceste drepturi, facilitati de transport. Daca nu ati stiut, asa cum mi s-a intamplat mie anul trecut, puteti depune cererea ulterior, insotita de o copie certificat nastere copil, 2 poze tip buletin ale copilului, recente de preferinta, copie dupa certificatul de incadrare in grad de handicap si o copie a certificatului A5, copie act identitate parinte.

Noi am fost joia trecuta si ne-a facut legitimatiile pe loc. Dani a primit o legitimatie pentru RATB, cu poza lui si cu specificatia persoana cu handicap cu insotitor, o alta legitimatie pentru CFR plus biletele gratuite valabile pana la sfarsitul anului calendaristic, si o cartela Metrorex valabila pana la sfarsitul lunii august, urmand pentru Metrorex sa revin in septembrie si sa primesc 2 cartele: una pentru mine si un a pentru el, deoarece in august face 5 ani.

In concluzie pana la 5 ani copiii nu platesc transportul, indiferent daca sunt sau nu cu dizabilitati, iar dupa 5 ani au nevoie de cartele si legitimatii speciale, mai ales cei cu dizabilitati, restul copiiilor normali urmand sa plateasca integral pretul calatoriilor.

Am avut placuta surpriza sa vad ca cei de la Serviciul de evaluare complexa a copilului cu dizabilitati din sectorul 6 imi trimisesera deja dosarul si nu a mai fost nevoie sa depun eu nimic.

O precizare foarte importanta: Insotitorul va beneficia de gratuitatile de transport doar in prezenta copilului.
De asemenea de aceste facilitati beneficiaza doar insotitorii persoanelor cu handicap grav si accentuat.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails