twitter
rss

Dani are din nou o perioada de vise urate. Se trezeste, tipa, fuge prin casa si ajunge sa se refugieze la bunica. In ciuda tuturor eforturilor, am fost nevoiti sa-l culcam in biblioteca, despartita de dormitorul nostru prin usi glisante. Chiar si asa, de pe canapeaua transformata in pat, se trezesti si verifica din cand in cand : mama? mama? Se linisteste cand ma aude. Sper ca e doar o faza.


Azi tata il intreba unde va dormi in seara aceasta, dupa ce Dani promisese ieri ca e ultima, chiar ultima seara petrecuta in biblioteca.

Tata: Si unde dormi azi?
Dani: Cum ti-am promis.
Tata: Ce mi-ai promis, ca tot promiti. Unde dormi? La tine sau la noi?
Dani: Cum ti-am promis, asa ramane.
Tata: Cum ramane?
Dani: Nu mai imi pune aceasta intrebare pana diseara.

Acum asteptam sa vedem unde va dormi Dani in aceasta seara. Revenim.

2 comments:

  1. :)) Pare amuzant, desi stiu din experienta ca nu e. Noi am scapat de cosmaruri, dar inca mai dormimm cu usa deschisa intre camera lor si a noastra. A ajutat foarte mult si lampa de veghe (de fapt o veioza pe care o pornim la noi si se vede pana la ei). Am instaurat si un ritual de culcare, astfel ca atunci cand sunt in pat le spun o poezie de culcare (e si pe blog pe undeva), ii pup si gata. A mai mers la noi si cu diferite figurine luptatoare din Ben10 sau gormitti, cu care Mihai doarme in pat... cum ii plac si se joaca de-a puterile extraterestre, m-am gandit sa ma folosesc de asta si ca sa alung cosmarurile. Aaa, i-am mai lipit pe perete, langa pat, afise de prin reviste cu personajele lui preferate, tot asa, ca sa aiba langa el imagini placute inainte de culcare - la noi marea groaza erau umbrele pe care le faceau crengile copacilor pe perdea - acum se uita la afise pana adoarme. Dupa perioada plina de cosmaruri de acum un an a fost liniste, apoi a mai urmat o faza in iarna asta. Cam asta a fost la noi, momentan si sper sa nu ma revina... sper sa va treaca repede si voua.

  1. Referitor la figurine, stiu ca pare ciudat, dar si copiii au cu totii o imaginatie bogata. I-am zis clar, ca daca mai viseaza ceva urat, sa cheme in vis un gormit si sa lupte impreuna impotriva persoanei rele din vis, la fel cum a vazut in desene sau asa cum ne jucam noi. Si Mariei la fel, numai ca la ea am adaptat cu zane, ponei, chestii roz :))). Nu stiu daca exact asta i-a ajutat, dar... de atunci nu am mai avut probleme.

Related Posts with Thumbnails